• Independent
  • Budget Friendly
  • Adventurous

Opplev Segla på Senja

Segla er den mest ikoniske bergformasjonen på øya Senja. Det ble veldig populært nylig av tusenvis av Instagram-innlegg. Med det svake drivet til siden ser toppen av Segla nesten uvirkelig ut. Så bløtt fjellet hever seg fra østsiden så bratt at klippene faller ned i fjorden på vestsiden. Segla-turen er en del av vår "Golden Circle" -rutebeskrivelse. Turen starter i Tromsø og går via Senja og Andenes til Lofoten, og returnerer til Tromsø.

Hike details:

Length of hike:3.5 hours (round-trip)When to hike:May - September
Distance to hike:about 5 km (round-trip)Winter ascent:possible
Difficulty level:mediumStart of hike:Fjordgård
Elevation:about 630 m.Guide link:Segla hike

Godt å vite: Hvis du vil ta det velkjente bildet av Segla-berget (over), må du gå opp fjellet ved siden av Segal. Det heter Hesten og fotturen starter omtrent 600 meter fra Segla-parkeringen.

Om turen:

Segla-turen starter i den lille byen Fjordgård. Du må parkere campingbilen din på parkeringsplassen ved siden av skolen. Du følger et lite skittespor, retningen er lett å finne siden turstien er godt merket, i det minste i begynnelsen. Etter å ha vandret litt tid, hold til høyre og fortsett opp til Segla. Hvis du tar til venstre, tar du stien til fjelltoppen i Barden. Segla-turen er veldig populær og banen er ganske utslitt, så den er lett å finne - men kan også være veldig glatt. Når du har nådd åsen på basen til Segla, kan du se den siste veldig bratte stigningen mot toppen. Rett før du kommer til toppen krysser turstien en del der den går 600 meter rett ned i fjorden. Den som er redd for høydene, bør holde seg mer mot høyre side på dette stedet. Fra toppen av Segla har du en fantastisk utsikt over Øyfjorden i øst og Mefjorden i vest. Nedstigningen er på samme måte som du kom opp.

Vi anbefaler:

Forsikre deg om at du har gode tursko og ta med deg nok vann. Sjekk også værmeldingen før du starter turen. Du kan finne værmeldingen her. Ikke bare for din egen sikkerhet, også for å garantere den fantastiske utsikten fra Segla, skal himmelen være klar. Andre kloke denne turen med sin bratte siste del er bare halvparten av moroa.

Vintertilnærming:
Å gå Segla om vinteren er definitivt mer utfordrende og kan også være farlig. Men helt sikkert vil du ha fjellet på egenhånd, annerledes som på sommertiden. Om vinteren anbefaler vi ikke å gå lenger enn til basen til Segal, ikke prøv å gå helt opp til fjelltoppen. Utsikten vil også være fantastisk herfra. For å gjøre denne vinterturen trenger du enten alpin himmel, snøsko eller stegjern. Også: Du vil ikke se noen merker av turstien.